Багваахай цэцэг нь олон мянган жилийн турш алдартай ургамал байсан бөгөөд эмийн шинж чанар нь янз бүрийн өвчин, эрүүл мэндийн байдлыг эмчлэхэд ашиглагдаж ирсэн. Элэг цэвэршүүлэх, цөсний ялгаруулалтыг идэвхжүүлэх, цусан дахь холестерины хэмжээг зохицуулах, харшил эмчлэх, жирэмсэн болон цэвэршилтийн үед маш их тустай.Хаврын эхэн 4-р сард, хэт их бохирдолгүй газраас цуглуулах нь дээр.
Чихрийн шижин өвчнийг эмчилдэг, цусыг цэвэрлэж, бодисын солилцоог зохицуулдаг, ходоодны өвчнийг эмчилдэг тул иш нь хамгийн ашигтай хэсэг юм.Түүний навчнууд нь витаминаар баялаг бөгөөд салат, төрөл бүрийн хоолонд хийж жингээ хасаж, шаардлагатай шим тэжээлийг авахад тусалдаг. Түүний цэцгээр сироп бэлтгэж ашигладаг бөгөөд энэ нь цусыг цэвэрлэж, хоол боловсруулалтыг сайжруулж, ханиалгыг намдааж өгдөг.
Багваахай цэцгийн үндэс: хорт хавдар болон бусад эрүүл мэндийн асуудлуудтай тэмцэх.
Та үндсийг нь цэвэрлэж, тайрч, цэвэр агаарт 15 хоногийн турш хатаана. Үүний дараа та тэдгээрийг харанхуй, сэрүүн газар хадгалах хэрэгтэй. Үндэс нь элэг, цөсний хүүдий, бөөр, тунгалгийн булчирхайд маш их тустай бөгөөд өтгөн хаталт, батга, гепатит, хэрх, өтгөн хаталт, уйланхай, опиксоли зэргийг үр дүнтэй эмчилдэг. Энэ нь ялангуяа эмэгтэй хүний өвчин, хөхөөр хооллохтой холбоотой асуудлуудын үед үр дүнтэй бөгөөд ашигтай байдаг.
Найрлага:
- 400 шар багваахай цэцэг
- 4 хэрчсэн нимбэг
- 4 хэрчсэн жүрж
- 3 литр ус
Зааварчилгаа: Усанд найрлагыг нэмээд 24 цагийн турш байлгана. Холимог өтгөн болоход аваад ариутгасан шилэн сав руу хийнэ. Ханиад, ханиалгах, бронхитыг эмчлэхийн тулд эмийг хэрэглээрэй.
Цайны жор: Багваахай цэцгийн цай нь хатаасан, нилээн жижиглэсэн, буталсан, холимог Багваахай цэцгйн навчаар хийсэн байдаг. Холимогоос хагас халбага авч, нэг аяга усанд нэмээд цай хийнэ. Та мөн энэ хольцын 60 граммыг 30 грамм хуурай Багваахай цэцгийн үндэстэй хольж болно. Холимогийг 2.5 мл ус, бага зэрэг давс нэмнэ. 20 минутын турш бага дулаанаар буцалгаад буцалгана. Дараа нь шүүж, өдөрт гурван удаа нэг аяга ууна.